Dal, ook wel dahl of dhal genoemd is een curry op basis van split linzen. Dit recept voor dal is helemaal vegan en super voedzaam. Het is een budget proof curry die je heel eenvoudig maakt zonder pakjes en zakjes. Een lekker bordje comfort food!
400gramgele linzengedroogd; Ik had deze linzen van KoRo
400mlkokosmelklight
800ml water
2blokjesgroente bouillon
Optioneel, om erbij te serveren
rijst
naanbrood
Instructies
Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan.
Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn. Bak 2 minuten in de pan op middelhoog vuur.
Was de paprika's en snij in blokjes. Doe in de pan en bak 3 minuten mee.
Doe de kurkuma en garam masala erbij. Voeg de tomatenblokjes, gele linzen, kokosmelk, bouillon blokjes en water toe en roer goed door. Laat het geheel ongeveer 25 minuten pruttelen totdat de linzen gaar zijn.
Serveer met rijst of naan brood.
Notities
Deze curry is heel erg mild van smaak en daardoor een echte kindervriend.
Je kunt de curry ook eten als 'soep'. Voeg dan wat extra water toe (en eventueel wat extra kruiden naar smaak).
Je kunt de curry eventueel pureren. Zo heb je een gladde saus zonder stukjes.