Vegan babi pangang: Nét als de echte babi pangang, maar dan plantaardig én lekkerder. De erwtensnippers zijn dé perfecte vleesvervanger. Ze nemen namelijk heel goed de smaak van de marinade en saus op. Daarnaast zijn ze eiwitrijk, kun je ze in de voorraadkast bewaren en zijn ze goed betaalbaar.
125 gramerwten snippersIk koop ze bij KoRo of Peas Maker
Saus
2eetlepelszonnebloemolie
1ui
1cmgember
500gramcherrytomaten
140gramtomatenpuree
140mlwater
1theelepelmosterd
3eetlepelsatjar tjampoer
2eetlepelsbasterd suiker
2eetlepelsketjap manis
1eetlepelcitroensap
1eetlepelgembersiroop
Optioneel, om erbij te serveren
zilvervliesrijstgekookt
sperzieboongekookt
taugé
atjar tjampoer
Instructies
Marineren
Laat de erwtensnippers 5 minuten wellen in kokend water. Giet af.
Schil de ui, gember en knoflook en snij fijn. Doe in een bakje, samen met de zonnebloemolie, ketjap, citroensap en de gewelde erwten snippers. Roer goed door en laat 15 minuten marineren, zodat de smaken goed in de snippers trekken.
Saus
Schil de ui en gember en snij fijn. Verwarm de zonneboemolie in een hapjespan. Voeg de ui en gember toe en bak 2 minuten.
Was de cherrytomaten en snij doormidden. Doe in de pan.
Voeg ook de tomatenpuree, atjar, mosterd, basterd suiker, ketjap, citroensap, gembersiroop en water toe. Doe de gemarineerde erwtensnippers, inclusief de marinade erbij. Roer goed door en laat 15 minuten sudderen op laag tot middelhoog vuur.
Optioneel, om erbij te serveren
Kook intussen de rijst en boontjes.
Serveer met rijst, boontjes, wat atjar en taugé.
Notities
Dit is een kindvriendelijk gerechtje. De saus is namelijk lekker zoet en daar zijn kinderen vaak dol op.
Je kunt de saus eventueel pureren voordat je de erwtensnippers toevoegt. Dan heb je een gladde saus met erwtensnippers.
De erwtensnippers zelf is een kwestie van proeven. Mijn kids vinden het lekker, maar dat geldt natuurlijk niet voor alle kinderen.