Risotto en andijvie? Dat bedenk je misschien niet als combinatie, maar het is echt heel lekker! Bekijk hier het heerlijke en makkelijke vegetarische recept.
Verwarm een fline scheut olijfolie in een grote hapjespan. Bak hierin de ui.
Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 2 minuten mee totdat de rijst glazig oogt. Blus af met de droge witte wijn. Laat de wijn inkoken. Voeg vervolgens een scheut groente bouillon toe. Laat de bouillon inkoken. Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en laat weer inkoken. Herhaal dit totdat de rijst gaar is. Dit duurt, afhankelijk van de rijst, zo'n 20-30 minuten. Is je bouillon op, maar de rijst nog niet gaar? Maak dan wat extra bouillon en voeg toe tot de rijst gaar is.
Roer de mosterd door de risotto. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Roer ook de helft van de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Roer de andijvie door de risotto. Serveer direct, zodat de andijvie nog wat knapperig is.
Serveer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas en de pistache noten.
Notities
Van al mijn risotto recepten is dit niet de meest kidsproof risotto. De knapperige blaadjes andijvie gaan er bij mijn kids niet in.
Maak de risotto meer kidsproof door de andijvie iets eerder toe te voegen. Zo wordt de andijvie wat zachter.