Tagliatelle met pastinaak roomsaus en kastanje champignons. Een heerlijke vegetarische romige saus op basis van kookroom en pastinaak. Geserveerd met tagliatelle en kastanje champignons. Ontzettend makkelijk om te maken, binnen 20 minuten op tafel en geweldig lekker.
Schil de pastinaak en snij in plakjes. Kook de pastinaak in een pan met het kokend water en het bouillonblokje in ongeveer 8-10 minuten minuten gaar. Doe de pastinaakstukjes en het overgebleven kookvocht in een blender, samen met de kookroom. Pureer tot een gladde saus.
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie. Snij intussen de kastanje champignons in partjes of plakken. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de tagliatelle en de roomsaus door de kastanje champignons. Breng op smaak met de tijm en eventueel extra zout en peper.
Notities
Dit is een perfect gerecht voor kinderen.
Als je kind niet van de structuur van champignons houdt, kun je de champignons door de roomsaus pureren.
Of vervang de champignons door broccoli of sperziebonen. Deze moet je wel even beetgaar koken. Vervangen door courgette kan ook.