Amerikaanse koolsla is ontzettend makkelijk om te maken. Met wat verse kool en een lekkere dressing draai je super snel een gezonde salade in elkaar. Ideaal om in de winter te eten als lunch of bijgerecht.
150gram koolwitte kool, groene kool, Chinese kool, spitskool of Savoie kool
200gramwortel
2mandarijnen
1handjecashewnoten
4eetlepels(vegan) mayonaise
1eetlepelssriracha saus
1eetlepelcitroensap
zout
peper
Instructies
Snij de kool in dunne reepjes. Dit werkt heel goed in de food processor van de keukenmachine. Rasp de wortel. Pel de mandarijnen en snij doormidden. Doe de groenten bij elkaar in een slakom.
Roer de srirachasaus en de citroensap door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de cashewnoten over de salade. Schenk de dressing erover.
Notities
Ik moest even goed nadenken hoe je deze koolsla kidsproof kunt maken. Mijn ervaring is namelijk dat kinderen niet echt van kool houden. De dressing doet al wel veel merk ik, maar Joppe heeft toch liever een bakje rauwkost. Mijn kidsproof tip is daarom ook om een bakje rauwkost te maken met de wortel en mandarijn die je ook voor de salade gebruikt.