Vegan quinoa salade met spruitjes en knapperige tofu
Op zoek naar een lekker voedzame winterse vegan salade? Dan is deze quinoa salade met spruitjes, rode biet, granaatappel en knapperige tofu echt iets voor jou. De romige tahini dressing brengt de salade perfect op smaak.
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Spoel de quinoa af en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
Maak de spruitjes schoon en snij doormidden. Leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de spruitjes ongeveer 15-20 minuten in de oven.
Knapperige tofu
Laat het vocht uit de tofu lekker. Snelle methode: houd het blok tofu tussen je 2 handen en duw voorzichtig je handen tegen elkaar. Langzame methode: leg de tofu op een stuk keukenpapier of schone theedoek. Leg er een theedoek of keukenpapier op en daarop een stapel boeken. Laat 20 minuten liggen.
Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Doe in een bak met de maizena. Schud de bak goed door zodat de blokjes goed bedekt zijn met de maizena.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Doe de tofu in de pan en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin. Schud de pan of roer tussendoor goed, zodat alle kanten van de tofu goudbruin en knapperig worden.
Dressing
Snij de knoflook fijn. Doe in een bakje, samen met de tahini, olijfolie, citroensap, water, mosterd en ahornsiroop. Breng op smaak met zout en peper.
Overig
Schil de bieten en rasp in plakjes. Snij de plakjes in vieren. Snij de bosui in ringen.
Maak de granaatappel schoon.
Doe de quinoa in een saladekom. Voeg alle groente en de dressing toe.
Notities
Deze salade kun je aanpassen om het kidsproof te maken.
Bedenk welke groente jouw kind lekker vindt en voeg deze toe.
De dressing kun je eventueel apart serveren op tafel.