Simpel, lekker en voedzaam. Wat wil je nog meer? Deze vega(n) pasta met pompoensaus staat binnen 20 minuten op tafel. Een ideaal kidsproof gezinsrecept voor de herfst en winter.
Was de pompoen en snij in blokjes of stukjes. Kook de pompoen in ruimkokend water met de bouillonblokjes in ongeveer 10-15 minuten gaar. Giet af en hou 300-400 ml kookvocht apart.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
Snij intussen de ui en knoflook. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
Was de paprika en snij in stukjes. Doe in de pan en bak 2 minuten mee.
Blus af met de tomatenblokjes en breng op smaak met kaneel, oregano, zout en peper.
Pureer de tomatenblokjessaus met de pompoenblokjes en het kookvocht tot een egale saus. Voeg de boter en balsamico azijn toe.
Roer de saus door de pasta. Garneer eventueel met (vegan) geraspte kaas en basilicum.
Notities
Dit is een super kidsproof pasta. Er zitten namelijk geen stukjes in.
Laat je kind kiezen welke pastasoort hij/zij wil. Grote kans dat je kind er extra naar uit kijkt om de pasta te eten.