Op zoek naar een vegan risotto? Kijk dan niet verder. Deze miso risotto is rijk van smaak door de miso umami. De shitake en porcini paddenstoelen passen er perfect bij. Op deze manier mis je geen kaas en kun je genieten van de plantaardige keuken!
Doe de bouillonblokjes bij het kokend water en voeg de gedroogde porcini toe. Laat de bouillon staan.
Snij de ui fijn en verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui 3 minuten in de olie.
Schil intussen de pastinaak en snij klein. Doe de pastinaak in de pan en bak 2 minuten mee.
Voeg de risotto rijst toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn en roer goed door. Laat de wijn inkoken.
Snij de shitake in plakjes.
Doe een paar soeplepels bouillon (inclusief de porcini) bij de risottorijst totdat de risotto net 'onder water' staat. Voeg ook de shitake en de miso pasta toe. Roer goed door. Voeg nieuwe bouillon toe als de bouillon is ingekookt. Herhaal dit net zo lang totdat de rijst gaar is.
Optioneel
Garneer de miso risotto met verse basilicum
Notities
Vind je deze risotto net wat te heftig voor je kind? Je kunt een aantal dingen doen om het meer kidsproof te maken.
Laat de porcini achterwege
Kook de pastinaak apart en pureer deze met wat kookvocht. Voeg dit toe aan de risotto (=geen stukjes)
Vervang de shitake door gewone champignons. Of, als je niet van champignons houdt, door bijvoorbeeld courgette.