Vegetarisch stoofpotje met aardappel, linzen, courgette, champignon en paprika
Dit is een heerlijk plantaardig stoofpotje vol met groente. Deze groentestoof is gevuld met courgette, champignon en paprika. De linzen en aardappels zorgen ervoor dat het lekker vult. Een heerlijke smaaksensatie op tafel waarbij je absoluut geen vlees mist!
Schil de aardappels en snij in eetbare stukken. Spoel de aardappels goed af onder de kraan.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan of hapjespan (met deksel).
Snij de ui en knoflook fijn en bak in de olie voor ongeveer 2 minuten.
Was de groente. Snij de paprika en courgette in blokjes en de champignons in partjes.
Doe de groente in de pan en bak 5 minuten.
Voeg nu de tomatenpuree, paprikapoeder, tijm, kurkuma en kaneel toe en bak kort mee.
Blus af met de groente bouilon. Zorg dat alles net niet helemaal onder water staat. Het kan zijn dat je dus iets minder bouillon moet toevoegen dan in het recept vermeld staat. Voeg de linzen en de laurierblaadjes toe.
Breng de stoof kort aan de kook en zet het vuur dan wat lager. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 30-40 minuten stoven.
De stoof is klaar als de linzen en aardappels gaar zijn. Verwijder de laurierblaadjes.
Optioneel
Serveer de stoof met rijst, bulgur, couscous of brood.
Garneer met verse peterselie en/of koriander naar smaak.
Tip: is de stoof nog erg vochtig? Bind het dan met een papje van maizena (2 theelepels maizena en 2 theelepels water mixen en toevoegen), of allesbinder.
Notities
Dit is een behoorlijke gevulde groentestoof en dat kan natuurlijk best afschrikken voor kinderen (bij de mijne wel in elk geval)
Ik heb in dit stoofpotje paprika, champignon en courgette gebruikt. Kies eventueel 1 van deze groente en verdrievoudig de hoeveelheden van die groente en laat de andere 2 groenten achterwege. Dat scheelt al heel veel.