100mldroge witte wijneventueel te vervangen door extra groente bouillon
2blokjes groente bouillon
1000mlkokend water
75gramParmezaanse kaasof plantaardig alternatief
1citroenbiologisch
zout
peper
Optioneel, om te garneren
verse basilicum
Instructies
Verwarm de olijfolie, samen met de helft van de boter in een hapjespan. Snij de ui fijn en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee totdat de rijst glazig oogt. Blus af met de witte wijn. Roer goed door. Voeg een flinke scheut bouillon toe als de wijn is ingekookt. Roer af en toe goed door. Als de bouillon is ingekookt, voeg je een nieuwe scheut bouillon toe. Herhaal dit proces totdat de risottorijst al dente is. Dit duurt meestal zo'n 15-20 minuten. Soms iets langer, afhankelijk van je rijst. Is je bouillon al op en is je rijst nog niet gaar? Voeg dan nog wat extra groente bouillon toe, net zo lang tot de rijst al dente is.
Was de citroen en rasp de schil over de risotto. Snij de citroen doormidden en pers de helft van de citroen uit boven de risotto. Voeg de rest van de boter en de Parmezaanse kaas toe. Roer nog eens door en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Garneer eventueel met wat verse basilicum. Serveer met een lekkere vegetarische salade.
Notities
Risotto is vaak een heerlijk gerecht voor kinderen. Is jouw kind geen fan van citroen? Doe de rasp en sap dan in een apart schaaltje en doe dit pas op tafel op je eigen bord.
Serveer de risotto met wat rauwkost zodat je kind toch nog wat groente binnen krijgt.