Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar. Doe de paprika's in zijn geheel 15 minuten in de oven om alvast voor te garen.
Kook de orzo met een bouillonblokje en kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voor de vulling meng je de linzen, orzo en de kruiden. Rasp 50 gram pecorino over de vulling en breng op smaak met zout en peper.
Nu is het tijd om je paprika's te vullen. Snij de paprika's in de lengte doormidden en haal de pitjes eruit. Vul de paprika nu met het orzo mengsel. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de halve paprika's nu 10 minuten op 180 graden tot de kaas mooi goudbruin is gesmolten.
Heb je nog wat vulling over? Serveer deze naast de paprika.
Notities
Je kunt de paprika's vullen met groenten die jullie lekker vinden. Voor Joppe heb ik de paprika's gevuld met mais, in plaats van linzen.