Ottolenghi heeft mij geinspireerd met deze heerlijke hartige taart met snijbiet! Ben jij op zoek naar het ideale recept om je snijbiet / warmoes in te verwerken? Deze quiche is dat recept! De smaken zijn optimaal in balans, waardoor je een heerlijke vegetarische hartige taart krijgt!
5velletjesvoor hartige taartdeegHeb je geen hartige taartdeeg in huis? Gebruik dan: 225 gram bloem (spelt, volkoren, tarwe), 120 gram kwark, 1 tl bakpoeder, 40 ml olie en zout. Kneed dit tot een mooi deeg en je hebt een prachtige bodem voor je hartige taart!
olijfolie
1rode ui
1 bosjesnijbiet
2teentjesknoflook
1 handjeverse munt
1handjepeterselie
1handjeverse salie
75gramfeta
100 gramricotta
50gramgeraspte kaas
1citroen
zout
peper
15grampijnboompitten
15gramamandelschaafsel
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook en verse kruiden fijn. Snij de snijbiet (zowel de steel als het blad) grof.
Bak nu de snijbiet, ui, knoflook en kruiden ongeveer 15 minuten in wat olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de feta, geraspte kaas, pijnboompitten, citroenrasp en zout en peper toe aan het groentenmengsel. Proef of je de smaak goed vindt.
Vet een quiche bakvorm in en beleg deze met je deegvellen. Verdeel het groentenmengsel over het deeg en beleg deze vervolgens met wat klodders ricotta. Garneer met de amandelen.
Bak de quiche ongeveer 30 minuten op 180 graden goudbruin en je heerlijke taart is klaar!
Notities
Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer dan het groentenmengsel nadat je het hebt gebakken. Ga daarna gewoon verder met de rest van stap 2.
Valt snijbiet uberhaupt niet in de smaak? Maak voor of met je kind dan een éénpersoons mini taartje met groenten die hij wil lekker vindt. Het is heel weinig werk en kinderen vinden het fantastisch!