250gramgemarineerde tempehHeb je geen gemarineerde tempeh? Marineer dan de tempeh met de zoetzure saus na stap 3. Laat 15 minuten intrekken en ga dan verder met stap 4.
400gramsperzieboon
2paprika
250gramchampignon
1blikjeananas
300gramrijst
zout
2bosui
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de sperziebonen gaar.
Snij de knoflook fijn en bak deze 1 minuut in wat zonnebloemolie in een sauspan. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, azijn en ahornsiroop toe. Laat het geheel 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met chilipeper en zout.
Verdik nu de saus. Meng de theelepel maizena met wat druppels koud water tot een koud papje en voeg toe aan de saus.
Verwarm een hapjespan op het vuur met wat zonnebloemolie. Snij de champignons en paprika en bak deze in de pan in 5-10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Haal de groente uit de pan.
Bak nu de tempeh in wat olijfolie in 5 minuten gaar.
Voeg nu de tempeh, sperziebonen, champignons, paprika en ananasstukjes toe aan de zoetzure saus. Breng zo nodig op smaak met zout en peper. Garneer met bosui. Serveer met de rijst.
Notities
Kinderen zijn vaak dol op zoetzure saus. Houdt jouw kind niet van sperziebonen, champignons of paprika? Je kunt wat groenten achterwege laten, of vervangen door andere groente die jouw kind wel lekker vindt
De tempeh kun je vervangen door gemarineerde tofublokjes, of naturel tofu.