Wil jij een keer wat anders koken dan boerenkool stamppot? Maak dan eens een salade met boerenkool. Deze vegetarische Mexicaanse salade zit vol vitamines en is een echte smaakbom.
Verwarm een hapjespan op het vuur. Snij de rode ui fijn. Bak deze kort in wat zonnebloemolie en voeg de boerenkool toe. Bak 2 minuten. Doe vervolgens de boerenkool in een saladekom.
Snij 1,5 avocado, de paprika en de tomaat in kleine stukjes. Laat de mais en bonen uitlekken. Hak de verse koriander fijn. Voeg toe aan de boerenkool.
Maak nu de dressing. Pureer de halve avocado met de limoensap, komijn en zout en peper. Meng de dressing door de boerenkool en klaar is je heerlijke salade!
Tip: het is ook heerlijk om wat feta over de salade te kruimelen!
Notities
Mijn zoontje houdt helaas niet van 'blaadjes', dus deze salade is hij geen fan van. Alle ingrediënten behalve de boerenkool en koriander vindt hij echter heerlijk. Voor hem maak ik dus een apart bakje en zo heeft hij ook zijn kindvriendelijke salade.