Vegan wraps met linzen, sperziebonen, avocado en chipotlemayo
Deze vegan wraps met linzen, sperziebonen, avocado en vegan chipotlemayo zijn mijn nieuwe favoriet! Een ideaal plantaardig gerecht die je binnen 20 minuten op tafel tovert. Gezond (op de mayo na) en super verrassend van smaak! Imponeer jouw gezin en kids met dit heerlijke gerecht.
Snipper de ui en knoflook en bak ze in een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de tomatenpuree, komijn, korianderzaad, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak een paar minuten mee. Voeg nu de linzen (niet uitlekken!) toe en verwarm deze kort mee. Zorg dat de linzen mooi gemengd worden door het kruiden-uimengsel. Laat de linzen slechts een paar minuten mee bakken, anders krijg je linzenprut, dat is zonde! Breng op smaak met zout en peper.
Dop de boontjes en kook deze in 6 minuten beetgaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
Snij de avocado door midden, verwijder de pit, snij in plakjes en lepel de avocadoplakjes uit de schil.
Voor de saus meng je de tomatenpuree, citroensap en een scheutje chipotlesaus door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de wraps kort in een pan of magnetron.
Vul de wraps met de linzen, sperziebonen, avocado en top af met de chipotlesaus.
Notities
Je kunt de linzen pureren voor een meer kindvriendelijke variant. Mijn zoontje vindt ongepureerde linzen al heerlijk!
De wraps beleg je met de ingrediënten die jouw kind lekker vindt. Boontjes geen favoriet? Ga dan voor tomaten, paprika, wortel of komkommer.