Deze romige koolsoep is een absolute positieve verrassing! Soms weet ik even niet wat ik met kool aan moet. Na wat experimenteren kan ik je deze romige koolsoep van harte aanbevelen! Een heerlijke vegetarische maaltijdsoep!
1Chinese koolof groene kool, witte kool, savoie kool of spitskool
200gramaardappel
3blokjesgroentenbouillon
1handjeverse peterselie
1 portiezelfgemaakte croutonszie recept op mijn blog
olijfolie
zout
peper
tijm
Instructies
Snipper de ui en knoflook en bak deze kort in een scheutje olijfolie in een soeppan. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui. Snij intussen de kool fijn en voeg deze toe aan de aardappels. Bak een paar minuten mee.
Blus de kool en aardappels af met 1,5 liter water en de bouillonblokjes. Voeg ook de peterselie toe. Kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
Serveer de soep met zelfgemaakte croutons en garneer met wat peterselie. Eet smakelijk!
Notities
Deze soep is verrassend lekker en is ideaal om wat groenten binnen te krijgen bij jouw kind.