Deze koolsla is een plaatje op tafel door de prachtige kleuren. De salade is vegetarisch en leent zich perfect als bijgerecht bij een curry of als lunch.
150gram koolwitte kool, groene kool, Chinese kool, spitskool of Savoie kool
2wortel
1appel
0,5rode ui
1handjepitten en zadenbijvoorbeeld pompoenpitten en pijnboompitten
2eetlepelsmayonaiseik gebruik hiervoor yogonaise
2eetlepelscreme fraiche
0,5eetlepellimoensap
olijfolie
zout
peper
0,5theelepelkerriepoeder
Instructies
Snij de kool in dunne reepjes. Dit werkt heel goed in de food processor van de keukenmachine. Rasp de wortel en appel en snipper de rode ui. Doe de groenten bij elkaar in een slakom.
Maak nu de dressing van mayonaise, creme fraiche, kerriepoeder, limoensap en wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de dressing door de kool en strooi wat noten en zaden over je salade. Je heerlijke salade is al klaar!
Notities
Ik moest even goed nadenken hoe je deze koolsla kidsproof kunt maken. Mijn ervaring is namelijk dat kinderen niet echt van kool houden. De dressing doet al wel veel merk ik, maar Joppe heeft toch liever een bakje rauwkost. Mijn kidsproof tip is daarom ook om een bakje rauwkost te maken met de wortel en appel die je ook voor de salade gebruikt.