Deze tagliatelle met kastanje champignons is een super snel en makkelijk vegetarische gerecht. Hij staat binnen 10 minuten op tafel en je likt je vingers erbij op.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en sprenkel 3/4 van de truffelolie over de pasta.
Verwarm intussen de boter in een hapjespan. Snij de champignons in plakjes en bak ze in de boter. Snij de knoflook en chilipeper fijn en voeg toe aan de champignons. Bak de champignons ongeveer 4-5 minuten tot ze mooi goud bruin zijn.
Blus de champignons af met 150 ml water en het blokje paddenstoelen bouillon en laat een paar minuten pruttelen.
Meng de pasta door de champignons. Garneer met wat fijngehakte peterselie en Parmezaanse kaas.
Hou je van een romige pasta? Roer dan 2 eetlepels creme fraiche door de pasta.
Notities
Deze pasta is kidsproof, mits je kind van champignons houdt :).
Vallen champignons niet in de smaak? Serveer dan wat kale tagliatelle met een bakje rauwkost voor je kind.