Deze vegetarische Mexicaanse tacoring is een super leuke snack om op tafel te zetten bij een feestje. Hij is heel makkelijk om te maken en ziet er super feestelijk uit. De croissantring kun je ook in een groter formaat maken, dan heb je een leuk voorgerecht of hoofdgerecht.
1rolcroissantdeeg party mini's (24 stuks)voor een voorgerecht kun je 2 rollen croissantdeeg classic gebruiken (totaal 12 stuks)
400gramzwarte boon1 blik
150gram mais1 klein blikje
100 gramMexicaanse taco salsahalf potje. Ik gebruik 'medium', maar je kunt ook kiezen voor mild of hot.
50gramcheddarkaas
1ei
Optioneel, om erbij te serveren
creme fraiche
Mexicaanse taco salsa
guacamole
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar.
Maak de verpakking croissantdeeg open. Je hebt nu 24 stukken croissantdeeg. Maak op je bakplaat met bakpapier een cirkel van 12 stukjes croissantdeeg met de korte kanten van het deeg aan de binnenkant. De korte kanten laat je overlappen. Doe hetzelfde met de overige 12 stukjes deeg, op een andere bakplaat met bakpapier.
Maak nu je vulling. Laat de bonen en mais uitlekken en doe in een kom. Voeg de taco salsa toe. Snij de cheddar in kleine stukjes en voeg toe aan het bonenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de vulling over de ring en vouw ieder stukje deeg naar binnen en ‘plak’ het aan de onderkant vast. Besmeer de bovenkant van de ring met ei. Doe hetzelfde met de tweede croissantring. Bak de tacoring nu 15-20 minuten in de oven. (ik was vergeten een foto te maken van de tacoring toen ik em vulde. De foto is van de kerstkrans, maar je kunt er wel goed op zien hoe je de ring vult.
Serveer de ring in zijn geheel op tafel. Het is lekker om de ring te dippen in wat guacamole, creme fraiche of Mexicaanse taco salsa.
Notities
Voor kinderen is dit vaak en top snack! Kies voor kids een milde of medium taco salsa.