Met kant en klare bloemkool bodems maak je de lekkerste en behoorlijk gezonde vegetarische pizza's. Ik deel vandaag 4 verschillende fantastische toppings voor je vegetarische pizza.
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapier klaar. Bak de pizzabodems 2 minuten voor op 180 graden.
Smeer de bodems in met een laag creme fraiche. Snij de bodems doormidden, zodat je vier halve pizza's hebt. Snij de mozzarella in kleine stukjes, de courgette in dunne plakjes, de ui fijn, de appel en peer in dunne plakjes. Beleg nu elke helft:
Rode kool:Strooi de rode kool en rode ui over de pizza. Beleg met 1/2 van de mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.
Peer:Beleg de pizza met de peer en kruimel de geitenkaas erover. Besprenkel met honing en wat tijm.
Appel:Beleg de pizza met de appel en kruimel de geitenkaas erover. Besprenkel met honing en wat tijm.
Courgette:Beleg de pizza met de courgettes en 1/2 van de mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Bij kinderen doen peer en appel pizza's het vaak goed. Is jouw kind geen fan van geitenkaas? Vervang deze dan door mozzarella of Parmezaanse kaas.