Deze toast met roerei en paddenstoelen is een heerlijke lunch met groente! Deze vegetarische lunch (of brunch) zet je in 10 minuten op tafel en is super verrassend!
150grampaddenstoelik gebruikte hier kastanje champignons, maar mix vind ik nóg lekkerder!
25gramroomboter
1eetlepeltruffelolie
Om te garneren
verse bieslook
Instructies
Smelt de helft van de boter zachtjes in een steelpannetje. Klop de eieren los (niet te lang klutsen) met de room. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk de eieren bij de gesmolten boter en roer voortdurend, zodat het ei niet aan de panwand blijft kleven. Neem de pan van het vuur als de eieren nog "lobbig" en glanzend zijn. Roer de rest van de boter door de ei.
Snij de paddenstoelen in plakjes. Doe de roomboter in een koekenpan en voeg de paddenstoelen toe. Bak in 5 minuten goudbruin. Voeg aan het einde de truffelolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Gril de boterhammen een paar minuten in de oven op grillstand, zodat ze licht krokant voelen.
Beleg de toasts met de roerei, paddenstoelen en garneer met wat fijngeknipte bieslook. Eet smakelijk!
Notities
De meeste kinderen kunnen roerei wel waarderen. Vind jouw kind roerei niet lekker? Bak voor hem dan een gewone omelet of spiegelei.
Als champignons geen favoriet zijn bij jouw kind, kun je deze vervangen door fijn gesneden tomaat of stukjes avocado.