Harira: Marokkaanse tomatensoep met kikkererwten en linzen
Harira is een super lekkere Marokkaanse tomatensoep, gevuld met kikkererwten met linzen. Het is een heerlijk verwarmende maaltijdsoep, waarmee je je dagelijkse portie groente en peulvruchten weer binnen hebt. Makkelijk kidsproof te maken door de soep te pureren!
1eetlepelras el hanout(eventueel te vervangen door 1 tl kaneelpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma en 1 tl paprikapoeder
1literwater
2blokjesgroente bouillon
240gramkikkererwtuit blik, uitlekgewicht. Blik van 400 gram. Alternatief: 150 gram gedroogde kikkererwten. Laat de gedroogde erwten een nacht wellen in water en kook je daarna gaar.
130gramlinzenuit blik, uitlekgewicht. Blik van 200 gram
zout
peper
olijfolie
verse peterselienaar smaak
verse koriandernaar smaak
Optioneel, om te serveren
(Turks) brood
Instructies
Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan.
Was de wortel en bleekselderij. Schil de ui, knoflook en wortel. Snij de ui en knoflook fijn. Snij de bleekselderij en wortel in dunne plakjes.
Fruit de groenten in de olijfolie voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de ras el hanout kruiden en de tomatenpurree toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
Was de cherrytomaten en snij doormidden. Doe nu de tomatenblokjes, de cherrytomaat, het water en de bouillonblokjes erbij. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de kikkererwten en linzen toe. Voeg ook verse peterselie en koriander toe naar smaak. Laat nog even 5 minuten pruttelen op laag vuur.Voeg eventueel wat fijngesneden verse koriander en peterselie toe en laat deze lekker mee pruttelen
Serveer eventueel met brood. Garneer de soep eventueel extra met verse peterselie en/of koriander.
Notities
Mijn kinderen houden van soep, maar niet van stukjes. Dit los je heel simpel op door de soep te pureren. De soep blijft nog steeds even lekker!