Wil je eens iets anders proberen met boerenkool dan de traditionele boerenkool stamppot? Maak dan deze pesto van boerenkool. Makkelijk en lekker! Je kunt er een pasta pesto van maken, gebruiken als dipsaus, of als groentespread op brood. Een lekker vegetarisch recept!
Doe de boerenkool met een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de boerenkool. Snij de knoflook en voeg deze toe aan de boerenkool. Bak de boerenkool ongeveer 5 minuten. Dit zorgt ervoor dat de bittere smaak verdwijnt. Doe de boerenkool alvast in de blender
Verwarm nu de pijnboompitten in de pan die je net hebt gebruikt voor de boerenkool. De pijnboompitten mogen een lichtbruin kleurtje krijgen. Dit gebeurt meestal al binnen een paar minuten.
Voeg de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, olijfolie en sap van een halve citroen toe aan de boerenkool in de blender. Pureer het geheel tot een mooie gladde massa. Breng de pesto op smaak met zout en peper.