Deze vegetarische knolselderijsoep is een ode aan de vergeten groente. Hij is makkelijk om te maken en romig en zacht van smaak. Een lekkere winterse soep voor lunch of diner.
Schil de ui en snipper deze fijn. Hak ook de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook kort aan in wat olijfolie in een grote soeppan.
Schil de knolselderij en snij deze in stukjes van ongeveer 2x2 cm. Let op: alle bruine en 'harige' stukjes moet je van de knolselderij schillen. Voeg de knolselderij toe aan de ui en bak kort mee in de pan.
Voeg de bouillon en de room toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout.
Salieboter
Verwarm de roomboter in een (steel)pan. Voeg de verse salie toe en bak een paar minuten mee. Let op dat de boter niet zwart of donker bruin kleurt!
Serveer de soep met een theelepel salieboter en de salieblaadjes uit de boter.
Optioneel
Garneer met zelfgemaakte croutons.
Notities
Dit is een super kidsproof soep! Geen stukjes en heerlijk zacht van smaak!
Laat voor kinderen eventueel de salieboter achterwege in de soepkommen van de kids.