Kip pilav is zo'n recept waarvan ik het jammer vind dat ik het niet meer eet sinds ik vegetariër ben. Ik vind pilaf of pilav namelijk echt ontzettend comfortfood. Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 30 minuten klaar hebt. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Ik maakte daarom een vegetarische variant op kip pilav, namelijk met kikkererwten en perzik.
300gramrijstik koos voor meergranen rijst, maar het kan ook met basmatirijst of zilvervliesrijst
olijfolie
1handjecashewnoten
1ui
1teentjeknoflook
2paprikaik nam een rode en een groene
1theelepelpaprikapoeder
0,5theelepelkaneel
0,5 blokje groenten bouillon + 50 ml water
250gramcherrytomaten
50gramtomatenpuree
410gramperzik uit blik
200gram kikkererwtdit is het kleine blikje
zout
peper
Optioneel
0,5theelepelsambal
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak hier de cashewnoten ongeveer 2 minuten in tot ze goudbruin kleuren. Haal de noten uit de pan en zet apart in een bakje.
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Bak deze in een nieuwe scheut olie in de hapjespan. Snij de paprika in stukjes en voeg toe aan de ui. Bak de groente ongeveer 5 minuten.
Voeg nu de cherrytomaten, de paprikapoeder, kaneel, groentebouillon, 50 ml water en tomatenpuree toe. Voeg ook het vocht van de perziken uit blik toe. Roer even door, doe de deksel op de hapjespan en laat 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
Snij intussen de halve perziken in partjes en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg deze toe aan de pilav. Proef en breng op smaak met zout en peper. Heb je de pilav liever wat pittiger? Voeg dan wat sambal toe. Serveer de pilav samen met de rijst en garneer met de gebakken cashewnoten. Eet smakelijk!
Notities
Door de combinatie van tomaten en het zoete van de perziken is deze vegetarische pilav is een echte kindervriend.
Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer de pilavsaus dan voordat je de kikkererwten en de perzik toevoegt.
De kikkererwten kun je eventueel apart serveren.
Houdt jouw kind niet van paprika? Deze pilav is ook heerlijk met champignon en courgette!