Deze geroosterde kool steak is perfect voor als je nog een halve kool hebt liggen. Het is heel erg makkelijk om te maken en verrassend van smaak. Door het roosteren komen heerlijke zoete smaken vrij in de kool en dat maakt deze geroosterde kool echt een perfect vegetarisch bijgerecht! Super licht en gezond. Probeer het ook eens!
0,5-1kool(denk aan Chinese kool, spitskool, Savoie kool, witte kool)
1teentjeknoflook
75mlolijfolie
zout
peper
kruiden zoals oregano of za'atar
Instructies
Verwarm de oven voor op 240 graden en leg een ovenrekje met bakpapier klaar.
Maak een kruidenmengsel van olijfolie, een geperst knoflook teentje, zout, peper en jouw favoriete kruiden. Ik gebruikte za'atar, maar je kunt ook voor Italiaanse kruiden gaan, of alleen oregano, tijm of rozemarijn.
Was de kool. Heb je een hele kool? Snij deze dan door midden. Leg de snijkant van de kool naar beneden en snij nu mooie plakken van je kool. Leg de plakken kool op het bakpapier. Besprenkel de kool met het kruidenmengsel.
Schuif de kool in de oven en laat ongeveer 20 minuten roosteren. De kool moet een klein beetje zwart worden, dat is juist heel lekker, hierdoor komen zoete smaken vrij.
Notities
Geroosterde kool krijg ik aan mijn zoontje helaas niet verkocht. Zonde, want het is lekker zoet, dus potentieel best geschikt voor kids.
Ik heb mijn zoontje uiteindelijk een bakje rauwkost gegeven. Zo kreeg hij ook genoeg groente binnen en hoefde ik geen gekke fratsen uit te halen.