Met witlof en kaas kun je echt toveren. Het is niet voor niets dat witlof met kaas uit de oven zo vaak wordt gegeten. Ik wilde eens iets anders proberen en maakte deze vegetarische quiche met witlof en brie. Nog steeds met de succes ingrediënten witlof en kaas, maar dan anders. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht of lekker als bijgerecht met een frisse salade!
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet alvast een ingevette quichevorm klaar.
Snij de witlof doormidden en haal de harde kern eruit. Verwarm een hapjespan op het vuur en bak hierin de boter. Leg de witlof met snijkant naar beneden in de boter. Doe na 2 minuten water in de pan tot de witlof net niet helemaal onder water staat. Voeg 5 takjes tijm toe en kook de witlof ongeveer 10 minuten. Haal de witlof uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de eieren met de creme fraiche. Breng op smaak met zout, peper en flink wat tijmblaadjes.
Bekleed intussen de quichevorm met hartige taartdeeg. Strooi de paneermeel op de bodem en leg hier de witlof op met de snijkant naar boven. Giet het eimengsel over de witlof. Snij de brie in plakjes en leg deze op de quiche. Bak de hartige taart goudbruin in de oven in ongeveer 30 minuten.
Garneer de quiche eventueel met wat balsamico creme
Notities
Ik heb wisselende ervaringen met kinderen en witlof. De mijne zijn er beide geen fan van, maar ik ken ook genoeg kids die wel van witlof houden. Ik zou het zeker proberen en een bakje rauwkost achter de hand houden, of een mini quiche voor kids (recept op mijn website!)