Een verse tomatensoep is altijd lekker! En dat is helemaal niet moeilijk! Wat heb je nodig? Heel veel tomaten, een oven en een pan! Deze vegetarische tomatensoep is een echte allemansvriend.
1,5kilotomatenga voor verschillende soorten, dat geeft extra lekkere smaak
3teentjesknoflook
zout
chilivlokken
3eetlepelsolijfolie
1blokjegroentenbouillon
1handjeverse basilicum
Optioneel
creme fraiche of kookroom
Instructies
Verwarm de oven voor op grillstand en zet alvast een grote ovenschaal klaar.
Was de tomaten, snij ze in parten en leg ze in een ovenschaal. Voeg de geschilde teentjes knoflook, zout, chilivlokken en een flinke scheut olijfolie toe. Zet de schaal in de oven en grill ze ongeveer 20 minuten op de grillstand. De schillen mogen een klein beetje zwart worden, dat is niet erg.
Haal de ovenschaal uit de oven. Doe de tomaten in een soeppan, samen met een blokje groentenbouillon. Verwarm de tomaten kort in de pan. Voeg 500 ml water toe om de tomaten te verdunnen. Voeg de basilicumblaadjes toe en laat de soep nog even 5 minuten pruttelen.
Pureer de tomaten met een staafmixer tot een gladde massa. Proef de soep en breng op smaak met zout en chilivlokken. Garneer de soep met een scheutje kookroom of lepeltje creme fraiche en garneer eventueel met wat verse basilicum. Serveer de soep met gegrild brood. Eet smakelijk!
Notities
Deze tomatensoep is een echte kindervriend. Door het grillen worden de tomaten lekker zoet.
Laat eventueel de verse basilicum achterwege als je kind daar niet van houdt. De chilivlokken kun je vervangen door zwarte peper.