Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking gaar. Laat vervolgens goed afkoelen.
Schil en snij de ui, knoflook en gemberwortel fijn. Verwarm wat olie in een grote hapjespan of wok en bak hierin de ui, knoflook en gember. Voeg de sambal, komijnzaad, korianderzaad en kurkuma toe en bak deze kort mee. Doe nu de tofublokjes erbij en bak deze in ongeveer 5 minuten knapperig.
Gebruik je net als ik verse groenten, snij deze dan fijn. Voeg nu de groenten toe aan de tofublokjes en bak deze 5 minuten mee. Blus af met de sojasaus. Roer nu de rijst erdoor en je nasi is klaar. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Lekker met augurk, gebakken uitjes, casavechips en eventueel wat satésaus.
Notities
Nasi, kids love it or hate it. Je kunt een aantal dingen doen om nasi aantrekkelijker te maken voor kids. Allereerst kun je groente gebruiken die je kind lust. Een zak nasigroente is makkelijk, maar met verse groente kun je wat makkelijker inspelen op de wensen van je kind.
Ten tweede doet satésaus vaak wonderen. Een flinke klodder pindasaus over de nasi en het wordt ineens wel gewaardeerd. Al die groente gaan nu toch naar binnen!
Tot slot kun je de rijst apart serveren van de groente en je kind een bakje rauwkost te geven naast de rijst. Dit is minder lekker voor jezelf, want de kruiden zijn nu niet in de rijst getrokken.