Spaghetti aglio olio piccante met broccoli en broodkruim
Een iets gezondere variant op de traditionele spaghetti aglio olio piccante, namelijk met broccoli. Heerlijk vegetarisch Italiaans comfort food! Hier maak je jouw gasten wel mee blij!
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Scheur het brood in grove stukjes. Besprenkel met olijfolie en bak ongeveer 10 minuten in de oven tot ze licht knapperig voelen. Doe het broodkruim in een blender, samen met 1 teentje knoflook en de helft van de peterselie. Maal het brood tot grove kruimels. Zet het broodkruim apart.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli de laatste 1-2 minuten met de pasta mee en giet af.
Zet intussen een grote koekenpan op middenhoog vuur. Verwarm de olijfolie. Hak de chilipeper (zonder zaadjes), de 2 teentjes knoflook en de rest van de peterselie fijn. Bak deze een halve minuut in de olijfolie. Rasp hierboven de limoenen.
Voeg nu de pasta en de broccoli toe en roer goed door de aiglio e oilio.
Garneer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en het broodkruim.
Notities
Dit gerecht is heerlijk voor kinderen, maar niet elk kind houdt natuurlijk van pittig. Het is heel gemakkelijk om hier rekening mee te houden. Houdt een beetje pasta en broccoli apart als je de rest van de pasta bij de olie giet. Garneer dat met broodkruim en Parmezaanse kaas en je kind heeft een volwaardige maaltijd.