Pastinaak frietjes zijn een gezond alternatief voor gewone aardappel friet. Gezond en ook nog eens veel lekkerder eigenlijk! Heel erg makkelijk om te maken; je hoeft de pastinaak niet eens te schillen. 25 minuten in de oven en deze heerlijke pastinaak patat is klaar!
1theelepelsriracha sausalternatief: chilisaus of chipotlesaus
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de pastinaken goed. Snij de onderkant eraf. Snij de pastinaak in de lengte in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Snij de plakken vervolgens in reepjes. Doe de pastinaak in een kom.
Voeg de olijfolie, tijm, knoflookpoeder, zout en peper toe aan de kom en roer goed door. Leg de pastinaak frietjes op de bakplaat. Bak de frietjes in 25-35 minuten goudbruin in de oven. De frietjes mogen knapperig en een heel klein beetje zwart worden.
Optioneel, om te serveren
Serveer de pastinaak frietjes met een dip van creme fraiche en sriracha saus. Eet smakelijk!
Notities
Deze pastinaak frietjes zijn een hele handige manier om kinderen groente te laten eten! Kids proeven niet dat het groente is en snacken zo een halve pastinaak weg.