Koken met restjes is nog nooit zo lekker geweest! Heb je wat restjes brood en groente over? Maak een lekkere Panzanella salade. Dit recept is super simpel: je tovert binnen 10 minuten een klassieke Italiaanse salade en je hebt meteen je restjes goed besteed! Duurzaam vegetarisch en kidsproof receptje! Een ideale vegetarische 's zomerse maaltijd, zowel voor thuis, als op de camping!
Snij of scheur het brood in blokjes van ongeveer 1x1 centimeter. Besprenkel met olijfolie, zout en wat verse kruiden. Verhit een hapjespan en gril het brood totdat het lekker knapperig is. Alternatief is, om het brood in een grillijzer of in de oven te roosteren totdat het goudbruin en knapperig is.
Schil de ui, snij doormidden en vervolgens in dunne halve ringen. Doe de ui en de kappertjes in een saladekom, samen met de balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie.
Snij de tomaat in partjes en de komkommer in schijfjes. Voeg toe aan de saladekom. Brokkel de feta over je groenten. Voeg nu je broodcroutons toe.
Hak nog wat verse tuinkruiden en voeg dit toe aan je salade. Meng al je ingrediënten, proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra olijfolie en balsamicoazijn. Geniet ervan :).
Notities
Ik vind rauwe ui niet altijd even geschikt voor mijn driejarige zoon. De rest van de ingrediënten vindt hij heerlijk, dus voor hem maak ik de salade zonder ui en soms laat ik de dressing achterwege.