Deze salade met sperziebonen en feta is een heerlijke vegetarische 's zomerse salade. Serveer de salade als lunch, of als bijgerecht, of maak extra veel en serveer het als hoofdgerecht. De salade is ook ideaal op de camping; snel klaar, weinig ingrediënten en weinig pannen en afwas.
Dop de sperziebonen, doe in een pan met ruim kokend water. Kook de sperziebonen in 7-8 minuten gaar (niet te gaar, ze mogen nog een lichte bite hebben). Giet de sperziebonen af en spoel af met koud water zodat ze meteen afkoelen.
Snij intussen de bosui in dunne ringen en doe in een saladekom. Voeg de olijfolie en citroensap toe en laat dit kort intrekken in de ui. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en kruimel de feta eroverheen. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Kinderen zijn niet altijd de grootste fans van salades, maar deze salade vinden ze vaak heerlijk. Houdt jouw kind niet van feta of van de dressing? Hou dan wat sperziebonen apart voor je kind.