Deze Mexicaanse salade is perfect als vegetarisch voorgerecht, bijgerecht, hoofdgerecht of zelfs als lunch. Kortom: een alleskunner! Je maakt de salade heel makkelijk en snel klaar met kidney bonen, mais en veel lekkere rauwkost. De Mexicaanse dressing maakt de salade helemaal af!
Deze hoeveelheid is voor een voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen, of lunch voor 2 personen. Voor een hoofdgerecht voor 4 personen verdubbel je de ingrediënten.
150grammais
160gram kidney boon125 gram uitlekgewicht
0,5komkommer
2tomaten
1paprika
1avocado
1handje verse koriander
2eetlepelszonnebloemolie
2theelepelsMexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog, of een zakje met tacokruiden
1limoen
Instructies
Laat de kidneybonen en de mais uitlekken. Spoel af met koud water en doe in een grote (sla) kom.
Was de groente. Snij de komkommer, tomaat, paprika en avocado in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in de kom.
Maak de dressing van de sap van de limoen, de olie, verse koriander en de Mexicaanse kruidenmix. Sprenkel de dressing over de salade en roer goed door.
Notities
Deze salade eten wij heel vaak met de kids. Maak eventueel een apart bakje voor je kind waar je de groente uit laat die hij eventueel niet lekker vindt. Er zit genoeg lekkers bij voor een lekkere kidsproof salade!
Je kunt de salade ook als monkey platter serveren. Maak aparte bakjes met alle ingrediënten en laat iedereen zelf zijn salade samenstellen. Dit werkt altijd perfect met kids.