Dahl is een van mijn favoriete Indiase gerechten. Ik heb tijden gedacht dat ik dahl nooit zo lekker kon maken als in een Indiaas restaurant, maar ik heb mezelf nu het tegendeel bewezen. Deze dahl is heerlijk lekker romig van smaak! Dahl is een super lekker vegetarisch gerecht. De rode linzen maken het voedzaam en brengen ook de nodige eiwitten mee. Perfect dus voor een dag zonder vlees!
Verwarm de ghee of olie in een hapjespan. Snij de ui, knoflook en gember fijn en voeg toe aan de boter. Bak ongeveer 1 minuut totdat de knoflook lekker gaat geuren, maar nog niet bruin kleurt.
Snij de tomaat in kleine blokjes en doe in de pan samen met de chilivlokken, komijnzaad, kurkuma en de garam masala. Bak ongeveer 2 minuten en voeg vervolgens de linzen en zout toe. Voeg ook 650 ml water en de kokosmelk toe en laat de linzen gaar koken in ongeveer 20 minuten met de deksel op de pan. Verwijder de deksel na 10 minuten en kook nog 10 minuten door. Als het goed is dikt de saus nu lekker in.
De dahl is klaar als het een papachtige substantie heeft. Sommige linzen zijn kapot en anderen hebben nog een lichte bite. Serveer met rijst en/of naanbrood en eventueel verse koriander.
Optioneel
Serveer met rijst, naan en broccoli
Notities
Curry klinkt misschien niet als het meest kindvriendelijke gerecht, maar de ervaring leert dat kinderen vaak gek zijn op curry! Deze dahl wordt bij ons thuis heel goed gegeten! De curry is vrij mild van smaak en lekker romig door de kokosmelk. Dit vinden de meeste kids heerlijk!