Plaattaart is de ideale kruising tussen pizza en hartige taart! Met deze vegetarische plaattaart met tomaat, paprika en creme fraiche waan je je in Italie. Super simpel om te maken en ontzettend smaakvol. Het huis vult zich met heerlijke Italiaanse geuren.
Verwarm de oven kort voor op grillstand. Leg een kleine ovenschaal klaar voor de cherrytomaten en de paprika
Was de cherrytomaten, de tomaat en de paprika. Snij de paprika in reepjes en doe in de ovenschaal, samen met de cherrytomaten. Besprenkel met olijfolie en grill ongeveer 10 minuten in de oven op grillstand.
Maak intussen de creme fraiche pesto. Doe de basilicum, de olijfolie, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een blender (of kruidenmolentje). Pureer tot een gladde massa. Voeg de creme fraiche toe en roer met een lepel tot een egale saus. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de bladerdeeg op bakpapier klaar. Vouw de randen naar binnen om zodat je een opstaand randje krijgt aan alle kanten. Smeer het bladerdeeg in met de creme fraiche pesto.
Snij de tomaat in plakjes en verdeel over het bladerdeeg. Verdeel ook de paprikareepjes en de cherrytomaten over het deeg als ze uit de grill komen. Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten totdat het deeg mooi goudbruin kleurt.
Notities
Verkoop deze plaattaart als pizza aan je kids en ze vallen de taart naar hartenlust aan. Althans, zo ging dat bij ons!
Houdt jouw kind niet van paprika en/of tomaat? Je kunt de taart ook beleggen met dunne plakjes courgette of (voorgekookte) wortel.
Gaat jouw kind gruwelen van de groene creme fraiche pesto? Laat het pesto gedeelte dan achterwege en smeer de bladerdeeg in met creme fraiche.