Parelcouscous is het grotere zusje van de gewone couscous en ziet er werkelijk prachtig uit. Net als gewone couscous kun je er alle kanten mee op. Dit gezonde vegetarische gerecht heb je binnen 20 minuten op tafel staan en ziet er prachtig kleurrijk uit!
falafel burgersik vind de burgers van Boon heel lekker
Dressing
5eetlepelsGriekse yoghurt
1teentjeknoflook
1klein handjeverse peterselie
zout
peper
Instructies
Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, besprenkel met olijfolie en de 2 theelepels citroensap en baharat kruiden en roer dit erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Was de paprika en tomaten en snij deze in kleine stukjes. Was ook de komkommer en snij in plakjes. Was de bosui en snij in plakjes. Voeg de groente toe aan de couscous.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de burgers gaar. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Maak nu de couscous dressing van de Griekse yoghurt. Voeg een fijngesneden teentje knoflook toe aan de yoghurt. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de couscous met de falafelburgers en de dressing.
Notities
Kinderen vinden parelcouscous meestal erg interessant. Het ziet er voor kinderen vaak een stuk aantrekkelijker uit dan de gewone couscous.
Je kind vindt de parelcouscous waarschijnlijk extra interessant als je erbij vertelt dat het kleine eetbare pareltjes zijn. Soms is er wat fantasie nodig om kids aan het eten te krijgen.
Houdt jouw kind niet van paprika, tomaat of komkommer? Voeg dan groente toe die je kind wel lust.