Deze vegetarische pasta bowl met gegrilde groente is de ideale -snel-klaar-doordeweekse-maaltijd. De gegrilde groente kun je namelijk makkelijk meal preppen en zo staat je pasta binnen 10 minuten op tafel. Makkelijk en super lekker!
gedroogde Italiaanse kruidenals je deze kruidenmix niet hebt, kun je ook voor tijm, rozemarijn of oregano kiezen, of een kruid die jij lekker vindt!
Instructies
Was de groente. Snij de paprika in repen of ringen. Snij de courgette en aubergine in plakken van ongeveer 0,5-1 cm dik.
Verwarm een grillpan of grillijzer. Smeer in met olijfolie en grill hierin de groente totdat ze mooie zwarte grillstrepen hebben. Dit duurt meestal 10-15 minuten, afhankelijk van de sterkte van jouw grillijzer of de hoogte van het vuur van je pan. Let op dat je de groente halverwege omdraait als je een grillpan gebruikt. Heb je geen grillpan of grillijzer? Grill je groente dan in de oven. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg je groente op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Grill de groente ongeveer 15-20 minuten in de oven.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de knoflook fijn. Giet de pasta af in een vergiet en laat de pasta even in het vergiet rusten. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de pan waarin je net de pasta hebt gekookt. Snij de knoflook fijn en verwarm deze ongeveer 1 minuut in de pan. Let op dat je de knoflook niet frituurt! Zet het vuur uit en roer de pasta door de olie en knoflook.
Verdeel de pasta over borden of schaaltjes. Serveer de gegrilde groente bij de pasta. Garneer met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Notities
Deze pasta is super kidsproof. Je kunt de kinderen zelf laten kiezen welke gegrilde groente hij bij zijn pasta wil.
Houdt jouw kind niet van aubergine, courgette of paprika? Je kunt ook heel goed andere groente grillen in de oven. Denk aan cherrytomaat, wortel, venkel, bloemkool, pastinaak etc.