Deze Thaise noedelsoep is een ware smaakexplosie. Super simpel om te maken en verrassend lekker. De ingrediënten voor deze noedelsoep vind je gewoon in de supermarkt, dus geen gedoe met ingewikkelde ingrediënten.
Kook de mie / noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart. Dop de boontjes en kook kook deze 5 minuten in een pan met kokend water. Giet af en spoel af met koud water en zet even apart. Snij de broccoli in roosjes en kook 2 minuten voor in een pan met kokend water. Giet af en zet apart. Snij de groenten. Kook vervolgens de sperziebonen. Deze kook je 6 minuten. Dan voeg je de broccoli toe en kook je de groente nog eens 4 minuten.
Schil de gember en snij super fijn. Was de paprika en snij in blokjes. Snij de champignons in plakjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de gember kort in de olie, samen met de sambal. Voeg de paprika toe en bak deze kort mee. Voeg daarna de champignons toe. Na een paar minuten giet je de kokosmelk bij de groenten en doe je de bouillonblokjes in de pan. Voeg nog 800 ml water toe en breng het geheel aan de kook.
Snij de prei in ringen. Als de champignons gaar zijn, voeg je de prei, de boontjes, de broccoli, de mie en de limoensap toe. Je kunt de soep nog wat opleuken met gebakken uitjes, verse koriander en/of sojasaus.
Notities
Ik geeft toe dat deze soep behoorlijk wat zichtbare groenten bevat die niet altijd in de smaak vallen, of soms lastig zijn om te eten voor kleintjes. Dit kun je gemakkelijk oplossen door de groenten kort te koken, vervolgens te pureren en daarna aan de bouillon toe te voegen. Zo heb je dezelfde smaken, maar dan wat makkelijker te eten.