Deze vegetarische wraps zijn een waar feestje op tafel en ook nog eens gezond! De wraps zijn belegd met sperziebonen, zwarte bonen, mais, avocado en een heerlijke avocadosaus om het af te maken. Dit gerecht is ook ideaal om te eten met je kids.
240gramzwarte boon(uitlekgewicht). Blik van 400 gram
285grammais(uitlekgewicht). Blik van 300 gram
1rode ui
Avocadodressing
125gramcreme fraiche
1avocado
chipotlesaus
1snufjegerookt paprikapoeder
0,5limoen
Overig
8medium (volkoren) wraps
1handjeverse koriander
Instructies
Was de sperziebonen en snij de uiteinden er vanaf. Blancheer de sperziebonen 3 minuten in kokend water. Giet af en leg de bonen direct in bak met ijskoud water. Laat de bonen even rusten en giet vervolgens af. Zet even apart en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Schil de rode ui en snij in ringen. Snij de avocado's in de lengte doormidden (schil kun je er nog omheen laten). Verwijder de pit met een lepel en lepel de avocado's uit de schil. Snij in plakjes.
Giet de maïs en de zwarte bonen af. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Avocadodressing
Snij de laatste avocado doormidden. Verwijder uit de schil en prak de avocado in een schaaltje. Voeg de creme fraiche toe en de sap van de halve limoen. Roer goed door tot je een mooi sausje krijgt. Breng op smaak met wat chipotlesaus, gerookt paprikapoeder, zout en peper.
Tot slot..
Verwarm de wraps. Ik doe dit één voor één in een koekenpan, maar het kan ook tegelijk in de magnetron.
Serveer alle ingrediënten apart op tafel zodat iedereen zijn eigen wraps kan samenstellen, of beleg de wraps met: de avocadodressing, zwarte bonen, mais, sperziebonen, rode ui en garneer met wat blaadjes verse koriander.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op wraps. Het zijn net pannenkoeken.
Ik serveer wraps altijd als monkeyplatter: wraps met allemaal schaaltjes met de toppings. Ze mogen van mij zelf kiezen wat ze op hun wrap doen, maar daar moeten wel ten minste twee groentesoorten bij zitten. Dat werkt bij ons altijd perfect!