Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook voor 2 minuten.
Schil intussen de wortel en snij in plakjes. Was de paprika, cherrytomaten en bleekselderij en snij de paprika in blokjes en de bleekselderij in plakjes. Snij de cherrytomaten in de lengte doormidden. Voeg de groente toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
Blus de groente af met de tomatenblokjes en het water. Doe de tomatenpuree, bouillonblokjes, suiker en de gedroogde kruiden erbij en voeg ook de pasta toe. Breng de soep nu voorzichtig aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Snij de courgette in julienne reepjes (ik gebruikte hiervoor een mandoline). Voeg de courgette en de uitgelekte kikkererwten de laatste 2 minuten toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Kinderen houden meestal niet van 'stukjes', dat is simpel. Deze soep ziet er daarom ook niet zo aantrekkelijk uit voor kids. Toch hebben mijn kinderen ontzettend gesmuld van deze soep!
Ik heb de soep voor hen gepureerd. Hiermee zijn de stukjes verdwenen en heb je een gladde tomatensoep. Je kind heeft niet door hoeveel groente hij naar binnen werkt met deze soep :).