Noedels met Aziatisch gekruide oesterzammen en tofu
Deze noedels met oesterzammen zijn een heerlijke Aziatische smaaksensatie. De oesterzwammen en tofu gaan in de oven, met wat sojasaus en gembersiroop en krijgen een heerlijke smaak. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar een een ovenschaal.
Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Doe 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop en een halve theelepel sambal in de ovenschaal en leg de tofu erin. Hussel even zodat alle tofublokjes met marinade zijn bedekt. Laat ongeveer 15 minuten intrekken.
Schil de gember en knoflook en snij fijn. Bak de gember en knoflook. Doe deze met 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels gembersiroop en een halve theelepel sambal in een bakje. Roer goed door.
Snij intussen de champignons in vieren en scheur de oesterzwammen. Leg alle paddenstoelen op de bakplaat en sprenkel de sojasaus dressing erover. Roer goed door met je handen zodat de dressing goed is verspreid.
Schuif de paddenstoelen in de oven en zet ook de ovenschaal met gemarineerde tofu in de oven. Bak ongeveer 20 minuten op 200 graden. De tofu moet licht knapperig zijn.
Kook intussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, met een paddenstoelen bouillonblokje in het water. Giet af en zet even apart.
Snij de bosui in dunne ringen. Meng de noedels en de paddenstoelen door elkaar in een pan. Giet de kokosmelk erdoor en verwarm nog even kort.
Garneer met de bosui. Garneer eventueel met wat sesamzaad (wit of zwart).
Notities
Voor dit gerecht moet je kind wel van champignons houden, anders wordt het niets.. De smaak van de sojasaus en gembersiroop is lekker zoet en vinden kinderen vaak wel lekker.
Vervang de oesterzwammen eventueel door gewone champignons, die vinden kinderen vaak wat lekkerder.