Deze vegetarische burrito's zijn gevuld met vegetarisch gehakt, courgette, paprika, zwarte bonen en mais. Het is een fluitje van een cent om deze wraps te maken. Een perfect en gezond texmex feestmaal!
2-3eetlepelsMexicaanse kruidenmixzelfgemaakt of een zakje, naar smaak
250gramcherrytomaten
250gramzwarte boonuitlekgewicht (blik van 400 gram). Alternatief: kidneybonen
150grammais
8mediumwraps
Optioneel, om te serveren
creme fraiche
taco saus
geraspte kaas
nacho chips
Instructies
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak ongeveer 1 minuut. Was intussen de courgette en de paprika en snij in blokjes. Voeg toe aan de ui en roer goed door. Bak ongeveer 5 minuten.
Voeg vervolgens het vegetarisch gehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe en bak nog eens 5 minuten.
Was de cherrytomaatjes en snij doormidden. Doe de cherrytomaten in de pan en bak nog eens 5 minuten mee. Giet de bonen en mais af en doe in de pan. Roer goed door.
Verwarm de wraps in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel wat van de gehaktvulling op wrap (ik gebruik ongeveer 2 opscheplepels vulling per wrap. Leg de vulling in het midden van de wrap. Vouw de onderkant van de wrap naar boven, over de vulling heen en vouw nu de zijkanten naar binnen. Gebruik eventueel een cocktailprikker om de wraps goed te laten sluiten.
Serveer de burrito's eventueel met wat creme fraiche, taco saus en geraspte kaas. Verwen jezelf met wat nacho chips erbij!
Notities
Mijn kids zijn gek op wraps. Zolang het in een wrap zit, kan ik het vullen met wat ik wil.
Werkt dat bij jouw kind niet? Kies dan zelf welke groente je de wraps mee vult.
Desnoods maak je voor jouw kind een aparte wrap met vulling die hij wel lekker vindt.