Vegetarische hartige taart met broccoli en paprika
Een quiche is altijd een goed idee. Makkelijk om te maken en veel variatiemogelijkheden. Deze vegetarische hartige taart met broccoli, paprika en feta is een super smaakvol gerecht.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een hartige taartvorm klaar en vet deze in met wat olijfolie.
Snij de ui fijn en snij de paprika in blokjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en paprika ongeveer 5 minuten.
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ongeveer 4 minuten in ruimkokend water. De broccoli moet nog een bite houden. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed de bodem en randen van de taartvorm met hartige taartdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Strooi wat panko of paneermeel op de bodem. Verdeel de broccoli over de bodem en verdeel vervolgens de paprika erover.
Klop de eieren en kookroom in een kom. Kruimel de feta erover en voeg de tijm, rozemarijn en chilivlokken toe. Breng op smaak met zout. Giet het eimengsel over de groente. Verdeel de cashewnoten over de taart. Schuif de taart in de oven en bak in oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Notities
Hartige taart vinden kinderen vaak wel interessant om te eten, vanwege het woordje 'taart'. Dat er geen suiker, maar groente in zit, kan dan soms weleens een tegenvaller zijn ;).
Ik maak de hartige taartjes vaak met groente die de kids lekker vinden. Mijn kids zijn gek op broccoli, dus daar verhoog ik de eetkans aanzienlijk mee.
Voor de kids maak ik ook weleens eenpersoons mini quiches waarbij ze zelf kunnen bepalen welke groente erin gaat.