Op zoek naar een verrassend vegetarisch bijgerecht? Maak dan deze sperziebonen met gegrilde cherrytomaten. De boontjes worden op smaak gebracht door balsamico azijn en dit geeft een heerlijke twist aan dit gerecht. Perfect bijgerecht voor kerst.
Dop de boontjes aan beide kant. Kook de boontjes in ongeveer 4-5 minuten in ruimkokend water. Zet intussen een bak met (ijs)koud water klaar.
Giet de boontjes af en doe in de bak met koud water.
Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Snij de cherrytomaten doormidden en leg de tomaatjes met het snijvlak naar beneden in de pan. Laat een paar minuten lekker grillen. Snij de knoflook fijn en voeg toe aan de tomaat. Bak een paar minuten mee. Blus af met de balsamico azijn en voeg vervolgens de sperziebonen toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Mijn kids zijn gek op sperziebonen en hebben hun vingers opgelikt bij dit gerecht. De balsamico azijn en de cherrytomaten geven een zoete smaak aan het gerecht en dat valt bij kinderen vaak wel in de smaak.
Houdt jouw kind niet van de smaak van balsamico azijn? Hou dan wat boontjes en tomaat voor de kids apart voordat je de azijn toevoegt!