Deze vegetarische pasteitjes zijn een perfect voorgerecht voor kerst. De ragout is zelfgemaakt met champignons en broccoli. Deze vegetarische kerst topper is makkelijk om te maken en super handig om te meal preppen.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet een rooster met bakpapier klaar.
Snipper de ui en snij de champignons fijn. Verwarm 15 gram roomboter in een koekenpan en bak hierin de ui en champignons in ongeveer 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Haal de champignons uit de pan en zet even apart.
Verwijder de steel van de broccoli en snij de broccoli in mini roosjes. Kook de broccol in ruimkokend water in ongeveer 3-4 minuten beetgaar. Giet af.
Verwarm de rest van de boter in de koekenpan en voeg de bloem toe als de boter is gesmolten. Roer goed door en laat de roux 2 minuten zachtjes garen. Schenk nu beetje bij beetje de bouillon erbij en blijf goed roeren zodat er geen klontjes meer zijn. Roer de champignons, broccoli en de kookroom door de ragout en breng op smaak met zout en peper.
Snij de dekseltjes van de pasteibakjes. Bak de pasteitjes en de dekseltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Schenk de ragout in de pasteibakjes en serveer direct.
Notities
Kinderen vinden pasteitjes vaak heel lekker. Zo'n bakje ziet er heel leuk uit en smaakt net als een koekje.
De ragout kun je eventueel pureren voor de kids, dan heb je geen stukjes meer en eet het heel makkelijk.
Krijg je de ragout er niet in? Vul het pasteibakje dan met rauwkost!