Deze vegetarische pasta met pastinaak en salie roomsaus is een heerlijk verrassend en winters gerecht. Dit vegetarische recept is makkelijk om te maken en een plezier om op te eten.
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Schil de pastinaak en was eventueel vuil er vanaf. Snij een aantal keer in de lengte doormidden zodat je mooie repen pastinaak krijgt. Niet te dun, want dan hou je geen bite meer oven, maar ook niet te dik, want dan wordt de pastinaak minder mooi gaar. Ga uit van maximaal 2 cm dikte op het dikste punt. Leg de pastinaak op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak ongeveer 40 minuten in de oven. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
Intussen maken we alvast de saus. Verwarm de roomboter in een pan. Voeg de salieblaadjes toe en bak kort tot de salieblaadjes een beetje verrimpelen. Voeg 150 ml kokend water, 200 ml kookroom en het blokje groenten bouillon toe en breng heel kort aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer nu de pasta door de saus.
Serveer de pasta met de geroosterde pastinaak.
Notities
Dit is zo'n gerecht waarvan je niet bedenkt dat het kidsproof is, maar dat je prima een je kids kunt voorschotelen.
De pasta is zacht en romig van smaak door de room. De salieblaadjes kun je eruit vissen voor je kind.
Pastinaak lusten de meeste kinderen wel. De jouwe niet? Serveer er dan andere gegrilde groente bij. Cherrytomaatjes, wortel, courgette, paprika, het kan allemaal!