Een lekker snelle vegetarische pasta voor doordeweeks. Met de cherrytomaten krijg je een flinke portie groente binnen en de zelfgemaakte pesto geeft een heerlijke Italiaanse smaak aan het gerecht. Makkelijk, snel en super lekker.
Was de cherrytomaten en doe in een grote ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Doe 1,5 teentjes knoflook bij de tomaat. Doe de tomaten ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat ze mooi geroosterd zijn.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met een scheutje olijfolie zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
Verwarm de pijnboompitten kort in een koekenpan totdat ze mooi goudbruin kleuren.
Doe de 2/3 van de pijnboompitten, de rest van de knoflook, de helft van de Parmezaanse kaas en de olijfolie in een kruidenmolentje / blender. Maal fijn. Voeg de basilicumblaadjes toe en maal opnieuw fijn. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de pesto door de pasta. Serveer de pasta pesto met de gegrilde cherrytomaten en de rest van de Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op pasta en ook op tomaatjes uit de oven. Dit gerecht is bij ons dan ook een succes.
Pesto krijg ik er echter niet echt in, dus voor de kids geef ik een portie pasta zonder pesto.
De cherrytomaten kun je eventueel ook rauw bij de pasta voegen, als je kind dat lekkerder vindt.