Met pasta pesto zit je altijd goed. Het is ontzettend makkelijk om te maken en super smaakvol. Met een flinke lading gegrilde cherrytomaten erbij zit je zo aan je dagelijkse portie groente!

Pesto zelf maken

Zelf pesto maken is niet moeilijk! Met een staafmixer, basilicumplantje, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie en pijnboompitten is de pesto in een paar minuten klaar. En geloof me; vers smaakt zoveel lekkerder dan uit een potje! En het is ook nog eens veel gezonder.

Ben jij fan van pasta en pesto? Probeer dan ook eens mijn gebakken gnocchi met pesto. Dat is ook al zo’n makkelijk en snel pasta gerecht.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Tomaatjes grillen

Voor deze pasta pesto koos ik ervoor om cherrytomaten erbij te grillen. Ik wil namelijk altijd wat lekkere groente bij mijn avondeten. Gegrilde cherrytomaten zijn perfect als je een avond geen zin of tijd hebt om te koken. Het enige wat je hoeft te doen is de tomaten wassen, in een ovenschaal doen, wat olijfolie erover, knoflook erbij en in de oven schuiven. 15 minuten later zijn je gegrilde tomaatjes klaar!

Meer vegetarische pasta’s

Ik heb mijn top 10 favoriete vegetarische pasta’s voor je op een rij gezet. Dus kun je nog wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan hier mijn favoriete pasta recepten.

Pasta pesto met gegrilde tomaat

Een lekker snelle vegetarische pasta voor doordeweeks. Met de cherrytomaten krijg je een flinke portie groente binnen en de zelfgemaakte pesto geeft een heerlijke Italiaanse smaak aan het gerecht. Makkelijk, snel en super lekker.
2 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordKidsproof, Pasta, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 800 gram cherrytomaat
  • 320 gram pasta
  • 1 plantje verse basilicum ongeveer 20-30 gram basilicumblaadjes
  • 75 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • zout
  • peper
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de cherrytomaten en doe in een grote ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Doe 1,5 teentjes knoflook bij de tomaat. Doe de tomaten ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat ze mooi geroosterd zijn.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met een scheutje olijfolie zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
  • Verwarm de pijnboompitten kort in een koekenpan totdat ze mooi goudbruin kleuren.
  • Doe de 2/3 van de pijnboompitten, de rest van de knoflook, de helft van de Parmezaanse kaas en de olijfolie in een kruidenmolentje / blender. Maal fijn. Voeg de basilicumblaadjes toe en maal opnieuw fijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de pesto door de pasta. Serveer de pasta pesto met de gegrilde cherrytomaten en de rest van de Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op pasta en ook op tomaatjes uit de oven. Dit gerecht is bij ons dan ook een succes.Ā 
  • Pesto krijg ik er echter niet echt in, dus voor de kids geef ik een portie pasta zonder pesto.Ā 
  • De cherrytomaten kun je eventueel ook rauw bij de pasta voegen, als je kind dat lekkerder vindt.Ā