Indonesische rendang zonder vlees, met jackfruit. Deze rendang is het perfecte vegan alternatief voor de traditionele Indonesische rendang. Lekker met sajoer boontjes of andere groente en rijst.
Giet de jackfruit af en spoel goed af met water. Sla het afspoelen niet over, want zo zorg je ervoor dat de jackfruit een neutrale basissmaak krijgt!
Maak de marinade. Meng hiervoor de ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg hier de uitgelekte jackfruit aan toe en roer goed om. Laat dit minimaal 15 minuten marineren. Hoe langer, hoe meer de smaken erin trekken. Laat de jackfruit gerust een nacht marineren als je de tijd hebt.
Doe een scheut olie in een hapjespan of braadpan. Voeg hier de koriander, sereh en kaneel aan toe. Roer goed door elkaar. Zet het vuur aan en bak het kruidenmengsel kort. Snij intussen de ui fijn en bak deze in het kruidenmengsel. Voeg na 2 minuten de gemarineerde jackfruit toe en bak deze kort mee.
Blus af met de kokosmelk, kokosrasp en ketjap. Breng op smaak met zout. Zet het vuur lager en laat 45 minuten stoven met de deksel op de pan.
Notities
Mijn kids zijn op een of andere manier fan van jackfruit. Ze lepelen ook mijn vega boeuf bourguignon met jackfruit zo naar binnen. Dat gold ook voor deze rendang.
Ziet jouw kind dit niet zitten? Zorg dan voor aantrekkelijke bijgerechten die hij wel lekker vindt. Bijvoorbeeld sperziebonen, broccoli, worteltjes, rijst. Eventueel een beetje geroerbakt.